Spelregels en disclaimer

Houding tijdens de trainingen

Een trainingssessie is geen les:
Iedere deelnemer krijgt, in gezamenlijk overleg de ruimte om bepaalde onderdelen op zijn of haar manier, uit zijn of haar systeem aan de orde te stellen. Op dat moment heeft hij of zij de leiding over dat onderdeel.

Wij verwachten:
  • van iedere deelnemer een respectvolle open instelling: geef niet gelijk je eigen draai aan een oefening, maar probeer te volgen wat er verteld wordt.
  • een gezamenlijke inzet om ervoor te zorgen dat de trainingen in goede harmonie blijven verlopen, zodat iedereen met plezier kan blijven oefenen.
  • omdat we trainen met houten wapens dient iedere deelnemer zich respectvol en met terughoudendheid naar zijn trainingsgenoten op te stellen en draagt iedere deelnemer zorg voor de veiligheid van iedereen, inclusief zichzelf.
Als een meerderheid van de aanwezigen, met een minimum van 4, vindt dat iemand wegens het niet naleven van bovengenoemde regels over de streep is gegaan, kan die persoon de toegang tot de verdere training worden ontzegd. Bij herhaalde incidenten kan iemand de toegang tot alle trainingen worden ontzegd.

Risico's

Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid. Realiseer je dat een zwaardtraining kan leiden tot blessures. We vragen je dan ook kennis te nemen van de onderstaande vrijwaring:

Alleen jij bent verantwoordelijk voor jezelf, jouw gedrag en de consequenties van dat gedrag tijdens de training. Noch de zaalverhuurder, noch de organisatoren van deze trainingen kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor jouw daden. Indien je jezelf of iemand anders verwondt tijdens de training, draag je hiervoor zelf de verantwoordelijkheid. Het trainen van de Chinese zwaardvechtkunst is net als elke andere krijgskunst niet van risico ontbloot. Door mee te doen ontsla je zaalverhuurder en organisatoren van enige verantwoordelijkheid.