Achtergrond

Hier vind je een aantal achtergrondartikelen met betrekking tot Chinese zwaardvechtkunst:

In deze lijst staan een aantal links naar websites en webpagina's die interessante informatie bevatten met betrekking tot het beoefenen en cultuurhistorisch erfgoed van de Chinese zwaardvechtkunst.Great River Taoist Center

Great River Taoist CenterGreat River Taoist Center is de site van de school van Scott M. Rodell, een internationaal erkende expert van de Chinese zwaardvechtkunst. Naast informatie voor de leerlingen van GRTC zijn er ook diverse achtergrond artikelen te vinden.

www.grtc.org
Stichting Taijiquan Nederland

Stichting Taijiquan Nederland De Stichting Taijiquan Nederland (STN) is een onafhankelijk nationaal overkoepelend orgaan voor zowel beoefenaars als leraren van taijiquan. De Chinese zwaardvechtkunst is nauw gerelateerd aan de taijiquan. Op de site van de STN is voornamelijk informatie te vinden over leraren, workshops en evenementen.

www.taijiquan.nl
North Sea Tai Chi festival

North Sea Tai Chi festival Het North Sea Tai Chi is een outdoor festival dat elke zomer in de buurt van Zeewolde wordt gehouden. Jianfa verzorgt daar elk jaar een workshop praktisch zwaardspel.

www.northseataichi.nlTigers Den

Tigers Den Tigers Den produceert top kwaliteit houten Chinese zwaarden en zwaard accessoires. Deze zijn ontworpen en gemaakt volgens de hoogste normen en zijn gebaseerd op gedegen historisch onderzoek.

www.tigers-den-swords.com


"Hands amongst the clouds" is de blog van Tigers Den. Hier vind je diverse zeer intreressante postings over oude wapens en geschiedenis. De blog is ruim voorzien van beeldmateriaal.

tigers-den-swords.blogspot.com
Gerard van Tuijl

Gerard van Tuijl is beeldend kunstenaar met een grote voorliefde voor hout. Hij is regelmatig bezig met het zoeken en produceren van het perfecte zwaard voor zijn klanten. Of het nu het gewicht, de balans of de houtsoort is, voor Gerard is het een uitdaging om het juiste zwaard bij de gebruiker te maken. Op zijn site vind je een overzicht van de prachtige zwaarden die hij maakt.

Gerard van Tuijl
Traditional Chinese Sword League

Traditional Chinese Sword League The Traditional Chinese Sword League seeks to preserve traditional Chinese Swordmanship of all historic lineage's, to promote the use of true martial techniques with historically accurate practice weapons, and to foster a spirit of mutual self-improvement in the competitive arena.

www.swordleague.com